Havas İlminde Dikkat Edilecek Hususlar

Havas ilminde başarılı olmak için bir takım kaide ve kurallara mutlaka riayet etmek mecburiyeti vardır. Rastgele dua ve havas okumak, buhur ve tütsü yakmak, haramdan sakınmamak kesinlikle sonuca ulaştırmaz. Tam aksine rastgele dua ve azimet okunduğunda şeytan, kafir cin ve periler musallat olup sıkıntı verir, bunaltıp okutmazlar. Hatta hasta ederler.

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kıymetli Kardeşlerim.

HAVAS İLMİ ÖĞRENMEK

Bizi arayan birçok havas aşığı kardeşlerimiz yıllardır havas ilmi ile uğraştıklarını, ancak bir arpa boyu yol alamadıklarını, müslüman bir ruhani ile, bir hadimle (huddam) ile irtibat kurmayı bir türlü başaramadıklarını beyan etmektedirler. Nasıl başarılı olabileceklerini bizden sormaktadırlar. Kendini havas alimi olarak ifşa eden bazı uyanıklar, bu ilme aşina olan saf ve temiz ruhlu, ark niyetsiz insanlara ben sana öğretirim, ben seni eğitirim diyerek onlardan iyi paralar alıp, hatta aylık ücrete bağlayıp aylar boyu bu garip insanları sömürenlerin sayısı azımsanmayacak kadar fazladır. Biz burada sizlere havas ilminde nasıl başarılı olunacağının önemli ipuçlarını verecek ve ne yapmanız gerektiğini sade ve anlaşılır bir şekilde anlatacağız.

Değerli havas aşıkları; Eğer havas ilminde başarılı olmak istiyorsanız şu hususlara mutlaka riayet etmeniz gerekmektedir;

İlk önce muazzam bir itikada sahip olup, mutlaka başarılı olacağımızdan hiçbir şüphemiz olmamalı, ihlas ve samimiyeti kesinlikle elden bırakmamalıyız. Acaba olurmu olmazmı, başarabilirmiyimki gibi kuşku ve şüpheyle başlarsak asla hiç bir şey elde edemeyiz. Sonuç hayal olur. Allah’ın izniyle mutlaka başaracağım deyip şu şartlara aynen uyalımki muvaffak olabilelim.   

     1-Mümkünse her sabah deyilse günaşırı enazından 3 günde bir sefer gusül abdesti alınmalı, iç çamaşırlarımızı her gün değiştirilip, tertemiz giymeli, daima abdestli olunmalıdır. Elbisemiz ve ibadet mekanımız mutlaka tertemiz olmalıdır.

     2-Mümkünse inzivaya çekilip (halvet) , insanlardan uzak ve yanlız kalınmalı, bu mümkün olmuyorsa oldukça az konuşmalı, zaruret varsa konuşmalı, yalandan, haramdan, gıybetten mutlaka uzak durulmalıdır.

     3-Mutlaka perhiz yapılmalıdır (Riyazat). Yani; Canlı ve canlıdan çıkanı, soğan ve sarımsağı kesinlikle yememelidir. Sıhhati müsaitse oruç tutmalıdır. Oruçlu olunması sonuca ulaşmayı çabuklaştıracaktır.

     4-Dua okuma anında odada yanlız olunmalı, Her güne ait buhur ve tütsüleri mutlaka yakmalı, okuduğu azimeti veya duayı miski amber mürekkebi ile yazmalı (hakiki miski anber mürekkebini bizden temin edebilirsiniz) suda silip oruçluysa iftarını bu suyu içerek yapmalıdır. Oruçlu deyilse her sabah bu suyu içerek güne başlamalıdır. 

     5- En önemlisi okuduğumuz dua veya azimetleri kaç gün okuyacaksak hergün veya her gece aynı saatte, aynı mekanda okumaya mutlaka riayet etmeliyiz. Ayrıca duaya başlamadan kendimizi tahassun duası ile mutlaka korumaya almalıyız. Okuma bitince mutlaka ısrafı imar yapmalıyız.

     6-Geldik Havas ilminde başarılı olmanın en temel ve en can alıcı şartına; Okuduğumuz azimetten, yaptığımız işlemlerden, bu hal üzereyken gördüğümüz rüyalardan asla ve asla, kesinlikle hiçbir surette kimseye bahsetmemeliyiz ve hiçbirşey anlatmamalıyız. Aksi takdirde yıllarca uğraşsak bile başarılı olmamızın mümkünatı asla yoktur. Bu durumda beyhude çalışıp boşa yorulmuş oluruzki, sadece boşa kürek sallamış oluruz.

    Bu şartların tamamına riayet ettiğimiz halde yine şeytan bizimle üğraşacak, başarılı olmamamız için elinden geleni yapacak, okuma anında bıkkınlık, yorgunluk, isteksizlik verecek, uykumuzu getirecek, bizi bir şekilde vazgeçirmenin çarelerini arayacak bizi vazgeçirmek için önümüze hayal bile edemeyeceğimiz engeller çıkarabilecek olduğunu asla aklımızdan çıkarmamalıyız. Azimle ve olağan üstü bir gayretle okumaya uygulamaya devam edeceğizki başarılı olabilelim. Bilelimki önümüze çıkan tüm olumsuzluklar şeytani olup asla rahmani deyildir. Bizi uyurken bile rahat bırakmayacak korkulu rüyalar bile gösterebilecek bizi aldatmaya çalışacaktır. Hatırımızdan bunları çıkarmamalıyız. Yatarken mutlaka 7 ayetelkürsü okuyup üzerimize üfleyip Allah’a sığınarak dua ederek abdestli yatmalıyız.

Bizi Arayan bazı kardeşlerimiz Huddam elde etme konusunda sürekli çalıştıklarını, bütün duaları denediklerini, ama bir sonnuç elde edemediklerini yakınarak anlatmaya çalışıyorlar. Burda en önemli husus bir duaya, azimete başlayınca sadece onu okumak şarttır. Velevki 40 günlük bir riyazatta bulunan bir kişi hangi azimete niyetlenip başlamışsa sadece onu vakit ve saatine şartlarına uygun sadece onu okumalıdır. İşim çabuk olsun, sonuca hemen ulaşayım diye birkaç ayrı azimeti birlikte götürmeye çalışmamalıdır. Böyle yapanların sayısı bi hayli fazladır.  Bu durumda sonuca ulaşmanız zorlaşacak ve hatta ulaşamayacaksınız. Önce başladığımız dua veya azimeti mutlaka bitirecez sonra başka azimete geçecez. bu arada günün azimet haricindeki boş vaktini namaz kılarak, zikirle (lailahe illallah) meşgul olarak, bol bol kuran’ı kerim okuyarak geçirmeliyiz. Buda işimizi kolaylaştırıp, hedefe ulaşmamızda bizlere yardımcı olacaktır.

Kısaca tekrar etmek gerekirse; Hadim ve ruhani davetlerinde buhur ve tütsüleri ihmal etmeyeceğimiz gibi, celbiye, muhabbet, evlenme, evlendirme ve vesair duaları okuyup yazarkende mutlaka buhur ve tütsülerden yakmamız icap etmektedir. Eğer amacımıza ulaşmak istiyorsak şayet.Kısaca tekrar etmek gerekirse; Hadim ve ruhani davetlerinde buhur ve tütsüleri ihmal etmeyeceğimiz gibi, celbiye, muhabbet, evlenme, evlendirme ve vesair duaları okuyup yazarkende mutlaka buhur ve tütsülerden yakmamız icap etmektedir. Eğer amacımıza ulaşmak istiyorsak şayet.

HAVAS İLMİ GÜNLER VE BUHURLARI

Haftanın 7 gününe ve gecesine ait buhur ve tütsüleri kolaylık olması için buraya yazalım.

Pazar günü – Perşembe Gecesi: Gezegeni Şems (güneş) Buhuru:Sandal, Sarısabır, Sandolos, Safran, Senderus, Misk, Cavi

Pazartesi günü – Cuma gecesi: Gezegeni Kamer (ay) Buhuru: Ak günlük, Öd ağacı, Kafur, Kebabiye

Salı günü – Cumartesi gecesi: Gezegeni Merih Buhuru:Sandal, Damla sakızı (mestaki-mastaki), kust (topalak), Cin tırnağı, Cavi

Çarşamba günü – Pazar gecesi: Gezegeni Utarit, Buhuru: Akgünlük, Cavi,Kebabiye, Öd ağacı

Perşembe günü – Pazartesi gecesi: Gezegeni: Müşteri, Buhuru:Mastaki, Sandal, kafur, ödağacı, Cavi, Ak günlük, cavi 

Cuma günü -Salı Gecesi: Gezegeni; Zühre, Buhuru: sandal, karanfil, besbase, Ud, Mastaki

Cumartesi günü – Çarşamba gecesi: Gezegeni; zühal, Buhuru: Ödağacı, Hantit, uduhindi, Mastaki, Misk (beyaz kokulu toz misk), Meyatüssaile (sığala yağı, mia, anber yağı), cin tırnağı, cavi

Önemli bir not: Pazar günü yakılacak olan buhur ve tütsü ile, perşembe gecesi (çarşambayı-Perşembeye bağlayan gece)’de de yakılacak olan buhur ve tütsü aynıdır. Buna göre hangi gün hangi geceye tekabül ediyor üstten bakabilirsiniz.

    Budurumda;Sandal, Sarısabır, Sandros, Kokulu misk, Akgünlük, Hantit, Kafur,Ödağacı, Kebabiye, Mastaki, Uduhindi, Kust, Karanfil,Cavi, Besbase, cin tırnağı, cavi, üzerlik. Bunlar hergüna ait buhurlar olarak elimizde bulunacak ve her gün mutlaka azimet okurken harmanlayıp yakacağız. Yakma şekli ile ilgili bizden bilgi alabilirsiniz. 

Not: Tüm buhurları ve daha fazlasını sitemizde “E-SATIŞ” bölümüne tıklayarak inceleyebilir, veya iletişim kısmından veya alttaki belirtilen mail adresinden siparişte bulunabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Havas İlminde Dikkat Edilecek Hususlar

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Selamun aleykum, bende havas ilmine acayip ilgi duyuyorum vefkler olsun vs. Bazı hocaları takip ediyorum ve paylastikları harflerin havvası agriyan bolgelere yapilacak islermler konusunda bir kac sey kaydetmistim, dün annem basim agriyor dediginde ogrendigim bir tertibi uyguladim basinin agrisi gectigini soyledi, oyle hosuma gitti ki bende ALLAH icin ummete faydali olmak istedim. Son 1 aydir bu ilmi arastiriyorum ama kitaplardan alıp uygulamak bana biraz tedirginlik veriyor. Cünkü seyh nazim kibrisi hz. “Cenab-ı hakk’ın isimlerinin havvası vardır ve bu isimlerin hadimleri vardır, kitaplardan şu işim hallolsun diye rastgele tertip uygulamak zamanla sıkıntı verir kurtulmazsiniz” gibi buyurmuslardir bende 2 tane kitaptan bir kac esma nin havvasi ve ayeti kerimlerin havvasi not almistim bu kitaplar “Şumusul envar ve Kunuzul Esrar,Şemsul maarif adli kitaplardir. Bu kitaplar hakkinda ki gunumuz cevirisinde bir skinti var midir? Ve bu ilme merak ve macera icin girisenler gibi degilde ALLAH icin ummete faydali olmak adina talip olana ne onerirsiniz veya bunun dersini veriyormusunuz?

    Cevapla
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

BİLGİŞAH ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!