KADIR GECESI NAMAZI
Kadir Gecesi namazı hakkında İbni Ab-bas (Radıyallahu Anhuma)’dan Rasûlüllâh (sallallahu aleyhi ve sellem)’in şöyle buyurduğu rivayet olunmuştur:
“Her kim Kadir Gecesinde iki rekat kılar da her bir rekatında bir Fâtiha, yedi kere de İhlâs okursa, selam verdiğinde ise, yetmiş kere:
Selamdan Sonra 70 Kere:
Estağfirullâhe ve etûbu ileyh.
derse, Allâh-u Te’âlâ kendisini ve anne ba-basını affetmedikçe yerinden kalkmaz. Allâh-u Te’âlâ cennete melekler gönderir de onlar onun için ağaçlar dikerler, köşkler yaparlar ve ırmaklar akıtırlar. Ken-disi de bunların tümünü görmedikçe dünya-dan çıkmaz.” (Muhammed Hakkı en-Na’zili, Hazine-tü 7-esrdr, sh:39) Sâlihler son on gecenin her birinde, Kadir Gecesinin kıyamına niyet ederek iki rekat larlardı.
Ebu’l-Leys (Rahiniehufiai)’ın beyanına göre: “Kadir Gecesi namazının en azı iki rekat, ortası yüz rekat, en çoğu ise bin rekattır. Her bir rekatta kıraatın ortası, Fâtihadan sonra bir İnnâ Enzelnâ, üç kere de İhlâs okumaktır. Her iki rekatta bir selam verilir, selamın ardından da Rasülüllâh (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’e salavât okunur.”
(İsmail Hakkı, Rühul-beyân, 10/483)