SABAH AKŞAM BELALARI DEF İÇIN OKUNACAK İSTİĞFAR
Şeyh Ali ibni Ebi Bekr es-Sekrân (Rahimehullâh) "Me'aricü'l-hidaye"de şöyle demiştir: "Meşhur istiğfar çeşitlerinden biri de, Rasûlüllâh (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem)den rivâyet edilen:
"Her kim sabahtan ve ikindiden sonra yirmi beş kere veya yirmi yedi kere:
1)
`Kendisinden başka hiçbir ilah bulun-mayan, O Rahmân ve Rahim, O Hayy-ü Kayyûm olan, O hiç ölmeyecek Allah'tan mağfiret talep ediyorum ve O'na teybe edi-yorum. Ey Rabbim! Beni affet' derse, ne kendisinde, ne ailesinde, ne mahallesinde, ne de bulunduğu şehirde istemediği bir şey görmez."
(en-Nücümü'z-zâhira: 144, Ebvâbü'l-ferac, sh:22 I, Muhhul-ibâde sh:724)
hadisinde geçen istiğfardır. O halde sabah-akşam bu istiğfara devam etmek lazımdır. Meşâyıhtan bir cemaat, aralarında bu istiğfarı vasiyetleşirler ve bunda gördükleri büyük fayda, üstün bereket ve kıymetli savunmadan dolayı bunu talebelerine, çocukla-rına ve arkadaşlarına tavsiye ederlerdi. İmam-ı Rabbani Hazretlerinin mandumu İmam-ı (Kuddise Sirruhumâ) da kendisine âit "Mektubat'ta bu istiğfarın teheccüdden sonra yirmi beş kere yapılmasını tavsiye etmiştir. Bu fakir kardeşiniz Üstâdımız Hacı Mahmud Efendi Hazretlerinin teheccüdden sonra bu is-tiğfara devam ettiğini müşahede etmişimdir. Al-lah-u Te'ala bizlere de bu amellere devam e-debilmemiz için yardım eylesin.
KAYNAK: Cübbeli Ahmet Hoca / İstiğfar Risalesi
DUALARIM KİTABI BELALARDAN KORUNMA
Cübbeli Ahmet Hoca Dualarım Kitabından başka sayfalar
OKUNUŞU
1) Estağfirullâhellezî lâ ilâhe illâ hüverrahmânerrahîmel hayyel qayyûmellezî lâ yemûtu ve etûbu ileyh. Rabbiğfirlî.
2) Estağfirullâhel azîmellezî lâ ilâhe illâ hüvel hayyel qayyûme ve etûbu ileyh. Subhâneh.
3) Estağfirullâhellezî lâ ilâhe illâ hüverrahmânerrahîmel hayyel qayyûme ve etûbu ileyh. Rabbiğfirlî.