1. Haberler
  2. Ayet ve Hadis
  3. HER GÜNE ÖZEL İBADETLER

HER GÜNE ÖZEL İBADETLER

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pazar günü namazı:

Allah Resulü (s.a.v) buyuruyor:

“Pazar günü dört rekat namaz kılan ve her rekatında Amenerrasûlü’yü okuyan kimseye Allah Teala nasrani kadın ve erkeklerin adedince sevap yazar. Bir peygamber sevabı verir, o kimse için bir hac ve umre sevabı kıldığı rekat için bin namaz sevabı yazar.Okuduğunun her harfine karşılıkta cennette misk-i ezferden bir şehir bahşeder.”

Yine Allah Resulü (s.a.v.) şöyle buyuruyor “Pazar gecesi, yirmi rekat namaz kılan ve her rekatında Fatiha ve İhlası elli defa, Muavvizeteyn’i de birer defa okuyan ve hemen peşinden de ana ve babası için yüz defa istiğfar ve peygamber (s.a.v.) üzerine yüz salavat getirip “Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azıym” dedikten sonra “Şehadet ediyorum ki Adem Allah’ın halis kulu, İbrahim Aleyhisselam halili, Musa Aleyhisselam kelimi, İsa Aleyhisselam ruhu Muhammed Aleyhisselam’da habibidir.” diyen kimseye Allah’a oğul isnad edenler ve etmeyenler sayısınca sevap verir Kıyamet günü her türlü sıkıntıdan emin olur. Peygamberler ile cennete girmeye hak kazanır.

Pazartesi günü namazı:

Allah Resulü (s.a.v.) buyuruyor:

“Pazartesi günü kuşluk vakti, her rekatında Fatiha, İhlas ve Muavvizeteynleri okumak suretiyle iki rekat namaz kılıp, selam verdikten sonra da on istiğfar ve on salavat getirirse, Allah Teala o kimsenin bütün günahlarını bağışlar.”

Yine Allah Resulü (s.a.v.) şöyle buyuruyor: “Kim pazartesi gecesi, birinci rekatta Fatiha ve İhlası on defa, ikinci rekatta yirmi, üçüncü rekatta otuz, dördüncü ise kırk defa okumak suretiyle dört rekat namaz kılar ve selamdan sonra yetmiş defa ihlas okur, kendisi, anne ve babası için de yetmişbeş defa istiğfar eder, Allah’tan hacetini dilerse, Allah Teala her hacetini kendisine bahşeder.

Salı günü namazı:

Allah Resulü (s.a.v.) buyuruyor:

“Salı günü gündüzün ortasında veya güneş yükseldiğinde kim ki her rekatında bir Fatiha, bir Âyet el-Kürsi ve üç İhlas okumaksuretiyle on rekat namaz kılarsa

Yetmiş gün defterine günah yazılmaz. Bu yetmiş gün içinde ölürse şehit olarak ölür. Yetmiş senelik günahı da bağışlanır

Allah Resulü (s.a.v) buyuruyor: Salı gecesi her rekatında Fatiha, İhlas ve Muavvizeteynleri on beş defa okumak sureliyle iki rekat namaz kıldıktan sonra on beş defa Ayet el-Kürsi okuyup on beş defa da istiğfar eden kimseye büyük ecir ve mükafat verir.”

Çarşamba günü namazı:

Allah Resulü (s.a.v.) buyuruyor:

“Kim ki, çarşamba günü güneş yükselince on iki rekat namaz kılar, her rekatında bir Fatiha, bir Âyet el-Kürsi üç İhlas ve üç Muavvizeteyn okursa, arşın altında bir münadi “Ey Allah’ın kulu! Geçmiş günahların bağışlandı. Allah kabir karanlığını, azabını ve kıyametin şiddetini senden kaldırdı.Artık senin için fazla amele lüzum yok diye çağırır ve o gün kendisi için bir peygamber sevabı yükselir”

Allah Resulü (s.a.v.) buyuruyor: 

“Çarşamba gecesi birinci rekatında Fatiha’yı ve on defa Felak Suresi’ni, ikinci rekatında Fatiha’yı ve on defa Nâs Suresi’ni okumak suretiyle iki rekat namaz kıldıktan sonra on defa istiğfar eden ve Peygamber (s.a.v.) üzerine on salavat getiren kimseye sevap için her gökten yetmiş bin melek gelir. Kıyamete kadar sevabını yazmakla meşgul olurlar.

Perşembe günü namazı:

Allah Resulü (s.a.v.) buyuruyor: 

“Perşembe günü öğle ile ikindi arası iki rekat namaz kılar, birinci rekatta yüz Fatiha ve yüz Âyet el-Kürsi ikinci rekatta yüz Fatiha ve yüz İhlas okuduktan sonra yüz salavat getirene Allah Teala, Receb, Şaban ve Ramazan ayında oruç tutanların sevabı gibi sevap verir. Ayrıca bir hac sevabı ve Allah’a iman edenlerin sayısınca sevab alır.”

Cuma günü namazı:

Allah Resulü (s.a.v.) buyuruyor 

“Cuma gününün hepsi namaz ve ibadettir. Güneş bir mızrak boyu yükselince abdestini güzel alıp sevabına inanarak ve Allah’ın vereceğini düşünerek 

İki rekat namaz kılan kimseye Allah Teala ikiyüz sevap yazar ve ikiyüz günahını siler.Dört rekat kılana cennette dörtyüz derece, sekiz rekat kılına sekizyüz derece verir.Bütün günahlarınıda mağfiret eder oniki rekat kılana ikibin ikiyüz sevap verir. Bir o kadar da günahını siler ve cennetle derecesini yükseltir.”

Yine Allah Resulü (s.a.v.) buyuruyor: 

“Her kim cuma gecesi akşam ile yatsı arasında on iki rekat namaz kılar, her rekatında bir Fatiha, on İhlas okursa, Gündüz oruçlu, gece namazda olmak üzere on iki sene ibadet etmiş gibi sayılır.

Cumartesi günü namazı:

Allah Resulü (s.a.v.) buyuruyor: 

“Cumartesi her rekatında bir Fatiha, üç İhlas okumak suretiyle dört rekat namaz kıldıktan sonra Âyet el-Kürsi’yi okuyan kimseye Allah Teala her harfine karşılık bir hac, bir umre ve gündüzleri oruçlu ve geceleri de ibadetle geçirilmiş bir senelik sevap ve her harfine de bir şehit sevabı verir.Ayrıca kıyamet gününde peygamber ve şehitler ile arşın gölgesinde olur

Allah Resulü (s.a.v.) buyuruyor:

Cumartesi gecesi, akşam ile yatsı arasında on iki rekat namaz kılan kimseye cennette bir köşk inşa edilir.Bütün mü’minlere sadaka vermiş gibi olur. Yahudilikten

uzaklaşır ve Allah Teala’nın mağfiretini hak etmiş olur.”

Nafile Namazlar

Bizi Rabbimize yaklaştıran ibadetler

Haftanın günlerinde kılınan nafile namazların faziletleri burada anlatılacaktır. Önce gündüzleri kılınan nafile namazları anlatalım.

Ebu Hürryre r.a. Resulüllah S.A.V efendimiz şöyle buyurur

Evinden cıktığın zaman iki rekât namaz kıl; bunlar seni kötü çıkıştan korur. Evine girdiğin zaman dahi iki rekât namaz kıl; bunlar da seni kötü girişten korur.

Enes b. Malik r.a Resulüllah S.A.V efendimiz sabah namazı üzerine şöyle buyurmuştu. Bir kimse, abdestini alıp da, mescide yönelip orada namazını kılarsa, oraya gidişinin her adımında kendisine bir iyilik yasılır; Her kötülüğü de silinir. iyilikler, on misli sevap getirir. Sabah namazını kıldıktan sonra, güneş doğarken, evine giderse Allah-u Tealâ, onun için bedenindeki tüylerin sayısı kadar sevap yazar. Ayrıca onun için makbul bir hac sevabı verir. Namaz vakti gelinceye kadar orada oturur ise., kendisine her oturma karşılığı iki bin sevap yazılır. Yatsı namazını cemaatle kılmaya giden için dahi aynı şekilde sevap vardır. Onun bu ibadetleri, makbul bir Ömre ve makbul bir hac sevabına çevrilir.

Osman b. Affan r.a.   Resulüllah S.A.V. efendimiz şöyle buyurur:

Bir kimse, yatsı namazını cemaatle kılarsa geçenin yarısını ibadetle geçirmiş olur. Sabah namazını cemaatle kılan dahi, gecenin tümünü ibadetle geçirmiş olur.

Ebu Hüreyre r.a. Resulüllah S.A.V efendimiz şöyle buyurur: Yatsı ve sabah namazı kadar münafıklara ağır gelen bir namaz yoktur. Şayet onda olan sevabı bilmiş olsalardı; sürünerek giderlerdi. İstiyorum ki: Ashabıma emir vereyim, odun toplayalar. Evlerinde oturup da bizimle namaz kılmaya gelmeyenlerin evlerini ateşe vereyim.

Ebu Hüreyre r.a. Resulüllah S.A.V efendimiz şöyle buyurur:

Bir kimse, zevalden sonra dört rekat namazı; Kur’an’ını güzel okuyarak, rükûunu ve secdelerini güzel ederek kılarsa, kendisi ile birlikte yetmiş bin melek namaz kılar.

Bu melekler, geceye kadar o kimsenin günahlarının bağışlanmasını Yüce Allah’tan dilerler.

Resulüllah S.A.V efendimiz, zeval (öğle) vaktinden sonra, dört rekât namaz kılmayı hiç bırakmazdı. Bu namazlarda, kıraati uzun okur, namazı uzatırdı. Şöyle buyurdu; Bu saatte sema kapıları açılır. Onun için bu saatte amelimin yükselmesini isterim. Aradan biri şöyle sordu: Ya Resulullah, bu dört rekat namaz arasında İki rekâtta bir selâm verilir mi?. Diye sorduğu zaman, Resulüllah S.A.V efendimiz söyle buyurdu: Bu dört rekât namaz içinde iki rekâtta bir selâm verilmez.

Resulüllah S.A.V efendimiz şöyle buyurur: İkindi namazından evvel dört rekât namaz kılana Allah rahmetine nail eylesin.

Pazar günü namazı.

Ebu Hüreyre r.a. Resulullah S.A.V efendimiz şöyle buyurur: Bir kimse, pazar günü dört rekât namaz kılarsa, Allah’u Teala onun için her rekât namaz için bin namaz sevabı yazar.Sonra Allah-ü Teâla onun için cennette pek güzel kokulu miskten bir şehir ihsan eder. Bu namazı kılan kimse, her rekâtında Fatiha suresinden sonra bir kere amenerresulü (Bakara suresinin 285. ve 286. âyetlerini) okur.

Hazret-i Ali r.a. Resulullah S.A.V efendimiz şöyle buyurur: Pazar günü, çokça namaz kılmak sureti ile, Yüce Allah’ı birleyiniz. Çünkü, Yüce Allah birdir; ortağı yoktur.

Bir kimse, pazar günü, öğlen namazından sonra dört rekât namaz kılarsa, yalnız farzını ve sünnetini kıldıktan sonra Yüce Allah’tan her ne dilerse, Yüce Allah onun bütün dileklerini yerine getirir. hıristiyanların yaptığı şeylerden dahi Allah-u Teâlâ onu korur. Bu namazı şöyle kılar:

Birinci rekatta: Fatiha suresi ile Secde suresini okur. (32. sure) ikinci rekatta: Fatiha suresi ile Mülk suresini okur. (67. sure) Bundan sonra teşehhüde oturur ve selâm verip namazdan çıkar. Bundan sonra kalkar iki rekat daha kılar. Bu iki rekatta; Fatiha suresi İle Cuma suresini okur. (62. suredir.)

Pazartesi günü namazı.

Cabîr b. Abdullah r.a. Resulullah S.A.V efendimiz şöyle buyurur:

Bir kimse, güneş yükseldikten sonra iki rekat namaz kılar Allah-u Teâlâ onun bütün günahlarını bağışlar. Bu namazın her rekatında şunları okur:

Bir kere Fatiha Suresini. Bir kere Ayet’el – Kürsîyi (Bakara suresinin 255.ayetidir.)

Birer kere, İhlâs, Muavvezeteyn (felak- nas surelerini- (112. 113. 114. surelerdir.)

Selâm verdikten sonra, on kere Allah-u Teâlâ’dan bağışlanmasını diler. On kere de, Resüllullah S.A.V efendimize salavat okur.

Enen b. Malik r.a. Resulüllah S.A.V efendimiz şöyle buyurur:

Bir kimse, pazartesi günü anlatılacağı şekilde on iki rekât namaz kılarsa, kıyamet günü o kimse söyle çağırılır: Ey Falan oğlu falan nerededir?. Gelsin, Yüce Allah’tan sevabını alsın.

Bu kimseye verilecek ilk sevap bin hulle (elbise)dir. Sonra başına taç giydirilir ve kendisine şöyle denir: Cennete gir. Bu kimse cennete girerken bin melek karşılar Her melekte, onun için bir hediye vardır.

O kimse için hazırlanan bin tane nurdan sarayı gezdirinceye kadar o kimse ile olurlar.

Bu namaz şöyle kılınır : Her rekâtında, bir kere Fatiha süresi, bir kere Ayet’el – Kürsî (Bakara suresinin 255. âyetidir.) okunur.

Namaz bittikten sonra on iki kere İhlâs suresini okur. (112. suredir.) On iki kere de, günahlarının bağışlanması için istiğfar eder.

Salı günü namazı.

Enes b. Malik r.a Resulüllah S.A.V efendimiz şöyle buyurur:

Bîr kimse glintin ortasında (veya güneş yükseldikten sonra) on rekât onmaz kılarsa, yetmiş gün, onun üzerine günah yazılmaz. Yetmiş gün içinde ölürse, şehit olarak ölür. Yetmiş senelik günahı dahi bağışlanır.

Bu namazın her rekatında şunlar okunur: Bir kere Fatiha suresi. Bir kere Ayet’el Kürsî. (Bakara suresinin 255. âyetidir.) Üç kere İhlâs suresi.

Çarşamba günü namazı.

Muaz b. Cebel r.a. Resulüllah S.A.V efendimiz buyurur:

Bir kimse, salı günü on iki rekat namaz kılarsa, arş tarafında bir melek onun için şöyle seslenir: Ey Allah’ın kulu, amelini yenile. Allah-ü Teâlâ, senin geçmişte işlediğin günahtan bağışladı. Bu arada, o kimsenin kabir azabı kaldırılır. Kabrin darlığı ve sıkıntısı kalkar. Kıyametin zorlukları ondan alınır, her gün onan için, bir peygamber ameli yazılır.

Bu namazın her rekatında şunlar okunur: Bir kere Fatiha suresi.       Bir kere Ayet’el Kürsî. (Bakara suresinin 255. âyetidir.) üç kere İhlâs suresi. (112. sure.) Üç kere Muavvezeteny.(Felak- Nas) (113. ve 114. sure.)

Perşembe günü namazı.

İbn-i Abbas r.a. Resulüllah S.A.V efendimiz şöyle buyurur; Bir kimse, perşembe günü öğlenle ikindi arasında iki rekat namaz kılarsa. Allah-u Teâlâ o kimseye recep, şaban ve ramazan ayını oruçlu geçirmiş gibi sevap verir. O kimseye : Kâbe-i Muazzama’ya gidip hac etmiş gibi sevap verir.

O kimseye: Allah-u TeâJâ’ya iman edip ona tevekkül edenlerin sayısı kadar iyilik yazar. Bu namazın her rekatında. şunlar okunur:

Birinci rekatında bir kere Fatiha suresi. Yüz kere Ayet’el-Kürsî (Bakara suresinin 255. âyetidir.)

İkinci rekatında bir kere Fatiha suresi. Yüz kere ihlas süresi. (112. Sure.)

Bu namaz bittikten sonra, Resulüllah S.A.V efendimize yüz kere salavat-ı şerife okunmalıdır

 Cuma günü namazı.

Hazret-i Abbas r.a. Resulüllah S.A.V efendimiz şöyle buyurur: Cuma gününün tamamında namaz kılınabilir.

Cuma günü, güneş doğup da bir mızrak boyu veya daha fazla yükseldikten sonra bir kimse kalkıp güzelce abdest aldıktan sonra; sevabını Allah’tan bekleyerek iki rekat kuşluk namazı kılarsa Allah-u Teâlâ onun için iki yüz sevap yazar; iki yüz de kötülüğü ondan siler.

Bir kimse, aynı işleri yaptıktan sonra dört rekat namaz kılar ise. Allah-u Teâlâ onun için cennette dört yüz derece yükseltir.

Bir kimse, anlatıldığı gibi sekiz rekat namaz kılarsa Allah-u Teala onun cennetteki derecesini sekiz yüz derece yükseltir. Ve onun bütün günahlarını bağışlar.

Bir kimse, aynı şekilde on iki rekat namaz kılarsa Allah-ü Teala onun için bin iki yüz sevap yazar. Ve., onan bin iki yüz kötülüğünü siler. Cennette dahi, onun bin iki yüz derecesini yükseltir.

Ebu Hüreyre r.a. Resulullah S.A.V efendimiz şöyle buyurur:

Bir kimse, cuma günü sabah namazını cemaatle kıldıktan sonra güneş doğuncaya kadar mescidde oturur; Yüce Allah’ı zikrederse onun Firdevs cennetinde yetmiş derecesi yükselir. Her derecesinin arası, yarışa çıkan bir at hızı ile yetmiş senelik mesafedir. Bir kimse, cuma namazını cemaatle kılarsa Firdevs cennetinde onun için elli derece yükseltilir. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
HER GÜNE ÖZEL İBADETLER
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

BİLGİŞAH ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!